Düzgün ve yeterli nefes almayan kişiler sürekli kendilerini yorgun hissederler, sinirli ve verimsiz olurlar. Uyku düzenlerinde sorun yaşar ve bu nedenle güne kötü başlayıp devam ederler. Aynı döngüde kalmaları sonucu bağışıklık sistemleri de zayıflar ve sorunlar artarak devam eder.
Doru nefes almanın ne demek olduğunu anlamak için, nefes alıp vermenin ne işe yaradığını bilmemiz gerekir. Doğduğumuz an itibari ile içgüdüsel olarak kullandığımız Diyafram Nefesini 2-3 yaş sonrasında ego gelişimi ile kaybederiz ve düzensiz nefes alış-verişlerimiz sayesinde hem fiziksel hem de ruhsal birçok rahatsızlığa davetiye çıkartmış oluruz. Diyafram nefesi yerine göğüs nefesini kullandığımızda akciğerler ancak %40 kapasiteyle oksijenlenir, oysaki diyafram kasını kullanarak nefes alıp verdiğimizde akciğerlerimiz maksimum seviyede oksijenlenme sağlar. İşte bu nedenle Doğru Nefesi öğrenmeli, diyafram nefesini yeniden kazanmalıyız. Bu çalışmalar yetişkinlerde ve 7 yaş sonrası çocuklarda da yapılmakta ve pozitif etki sağlamaktadır.
Diyafram Nefesinin Etkileri? Diyafram kasını kullanarak nefes alıp verdiğimizde, sempatik ve parasempatik sinir sisteminin dengeli çalışması sağlanır ve asit-baz dengesi oluşur. Ve bu sayede beynin düzeyleri ve zihin dalgaları üzerinde farklı tesirler oluşturarak duygu, düşünce ve beden hareketlerinde olumlu yönde değişim, dönüşüm ve yenilenme başlar.
Nefes Teknikleri ile dikkat, motivasyon, konsantrasyon, odaklanma, gevşeme, bırakma, izin verme, stres topraklanması oluşturabilirsiniz. Olaylar ve kişiler karşısında kendinizi kontrol edebilir, sinirlerinize hâkim olmayı öğrenebilir, irade, duygu ve ego kontrolü kazanabilirsiniz.
Nefes Teknikleri İle Kontrol Altına Alabileceğiniz Durumlar;
Stres Konsantrasyon Eksikliği
Panik Atak Öğrenme Zorluğu
Depresyon Sınav Kaygısı
Obsesyon Migren
Anksiyete Uyku Apnesi
Dikkat Dağınıklığı Burun Tıkanıklığı
Öfke kontrolü Kaygı Bozuklukları
Diş Sıkma (Bruksizm) Kekemelik
Nefes Teknikleri İle Yapabilecekleriniz
Doğru nefes almak ve diyaframı kazanmak
İrade kazanımı ve ego kontrolü sağlamak
Farkındalık oluşturmak
Bilinçaltını çözmek, temizlemek
Yaşamı kolaylaştırıcı tekniklere sahip olmak.
Bu çalışmalar bireysel ya da grup seansları şeklinde yapılabilmektedir.